Information og tiltag ift. Coronavirus/Covid19

Information til patienter og pårørende

Alle medarbejdere på Anker Fjord Hospice vil i denne her tid være særlig opmæksomme på besøgende, der kommer til huset. Vi vil informere om de konkrete tiltag, der er sat i værk, samt støtte og vejlede de pårørende, så de kan føle sig trygge under deres besøg.

 

I forhold til udmeldingerne på reageringens pressemøde, har vi på Anker Fjord Hospice taget følgende forholdsregler i forhold til at forebygge ydereligere Coronasmitte.

Ved indgangen er der opstillet håndsprit, som skal benyttes når I ankommer, og når I går fra Anker Fjord Hospice. Der skal bæres mundbind i fællesarealerne. Vi henstiller til, at det kun er få (2-3) pårørende ad gangen, der besøger patienten, samt at man begrænser antal af besøg.

Pårørende, som kommer på besøg skal:

  • Overholde hygiejnen med håndvask og håndsprit
  • Skal bære mundbind i fællesarealerne.
  • Skal være raske og må ikke have været i kontakt med kendt Covid19 smittede.
  • Må ikke være kommet hjem fra "røde områder" indenfor de sidste 14 dage.

 

 

Vi henstiller til at undgå nær fysisk kontakt med Jeres indlagte pårørende - dette for at undgå smitte af Jeres indlagte og for at undgå personalet bliver smittet. Vi opfordrer til, at man som alternativ anvender eks. telefon, messenger, facetime osv.

Du må ikke gå ind på Anker Fjord Hospice hvis du, indenfor de seneste 14 dage har været i såkaldte "røde områder" med særlig risiko for smitte med Coronavirus - uanset om du har symptomer på smitte eller ej.

Pårørende på Anker Fjord Hospice

Som pårørende kan du være medindlagt. Der er et gæsteværelse i hver lejlighed. Overnatning inkl. forplejning koster 300 kr. pr. døgn.

Pårørende er en vigtig ressource for patienten og medinddrages i forløbet i det omfang, de ønsker og magter. Det er vigtigt, at gensidige forventninger bliver afstemt, således at samarbejdet kan blive givende og værdifuldt for alle parter.

Pårørende kan gøre brug af det tværfaglige personale. Der tilbydes pårørende samtaler til alle, og der afvikles pårørende "skole" hver 2. tirsdag i vinterhaven. Her orienteres om husets tilbud, og der gives information af mere praktisk karakter, så som forsikringer, pensioner, bank, arv, testamente, begravelseshjælp mm.

Aktiviteter:
Anker Fjord Hospice har samarbejdsaftale med følgende seværdigheder i lokalområdet: 

  • Beach Bowl i Søndervig
  • Adventuregolf i Gammelsogn - minigolf
  • Fiskeriets hus i Hvide Sande
  • Børne- og voksencykler til fri afbenyttelse
  • Der er mulighed for drageflyvning og en sejltur på fjorden - kontakt personalet.

Gæster/besøgende:
Gæster og besøgende er meget velkomne.
Der er ikke faste besøgstider på Anker Fjord Hospice - og besøg aftales altid med patient og dennes pårørende. 
Gæster/besøgende kan mod betaling spise med til måltiderne. Tilmelding sker til køkkenpersonalet inden kl. 09.00.

Ved dødsfald:
Ved dødsfald kan familien og de pårørende disponere over lejligheden i op til et døgn. Dette for at give ro og tid til at sige et uforstyrret farvel. Ved eventuel udsyngning bistår personalet gerne med sang og musik.  

Efter dødsfald:
Efterlevende vil få en invitation til mindeaften, som afvikles to gange årligt. Det foregår i henholdsvis Helligåndskirken i Hvide Sande og på Anker Fjord Hospice.

Der er ligeledes et tilbud om "pårørende café". Det afholdes i vinterhaven den første torsdag i hver måned fra kl. 14.00-16.00. Nogle kommer for at snakke, andre for bare at være her igen og mindes. På grund af opblussen af Coronavirus er der i øjeblikket ikke pårørende café.