Koncert i Nysogn Kirke den 5. september 2014

Ny Sogn kirke var torsdag aften rammen om en jazzkoncert med solist Janne Mark og saxofonist Hans Ulrik med band. Koncerten var arrangeret af Støtteforeningen for Anker Fjord Hospice, Kræftens Bekæmpelse og Ny Sogn Menighedsråd, og der ventede de godt 80, der mødte op, en fantastisk oplevelse.

 Stemningen var slået an fra starten, kirkeklokkerne, der ringede, den smukke nyrestaurerede kirke og det lune sensommervejr med lidt småregn passede fantastisk til Janne marks første indslag: ”Oplyste sensommerdage”.

Janne Mark og Hans Ulrik- bandet er til daglig tilknyttet Brorsonkirken på Nørrebro og forsøger der at skabe ny musik i folkekirken og samtidig at trække sange udefra ind i kirken, hvilket blandt andet Bob Dylans ”Ring them Bells” var et eksempel på.

Et fantastisk band demonstrerede dets professionalisme og engagement gennem diverse soloer og jazzvariationer over ”Jeg er Havren”, og Janne Marks utroligt smukke stemme lød stærkt i det nyrestaurerede kirkerum.

Aftenens deltagere fik lov til at synge med på et par fællessange, og så var det tilladt at klappe, hvilket man benyttede sig flittigt af, for det var en enestående aften, der fortjener at blive gentaget.